Spara Pengar | Studentlya.nu

Som student kan det vara svårt att få pengarna att räcka. Studiemedlet räcker ofta bara till det allra nödvändigaste dvs. hyra, mat och kurslitteratur, men man vill ändå gärna att kronorna ska räcka så länge som möjligt. Här får du tips på hur du kan spara pengar som student.

Se upp för falska lägenhetsannonser - Betala inte in förskottshyror och depositioner förrän du verkligen är säker på att lägenheten finns. Se till att du har ett kontrakt i handen. Alldeles för många blir lurade på pengar. Man luras att tro att i annonser både på blocket och andra ställen att det finns boende. Betalar man kan man räkna med att inte få pengarna tillbaka.

Sök bostadsbidrag – Besök Försäkringskassan och räkna ut ifall du har rätt till bostadsbidrag eller ej.
Dela lägenhet med kompisar – Bostadsbristen är ett stort problem men en lösning kan vara att hitta ett lite större boende och att dela det med sina kompisar. Att dela bostaden med någon är ett bra alternativ då ni då kan dela på alla kostnader som hyra, mat, el, tv-licens, internet osv.

Undersök vad en normal hyra är på din ort - Du kan spara tusenlappar genom att välja rätt stad och/eller stadsdel!

Spara el – Byt ut dina glödlampor till lågenergilampor. Skaffa grenuttag med strömbrytare och stäng av strömmen när du inte använder apparaterna. Vänta med att sätta igång diskmaskinen till kvällen. Se till så att du inte har din frys inställd på max. Ett bra sätt att spara energi är att installera dimmers i de flesta rum där det är möjligt. Stäng av alla elektriska prylar på natten.

Köp möbler billigt - Köp så mycket som möjligt begagnat! Sätt dig ner en stund och kollat runt vad de olika säljsajterna har att erbjuda. Kanske finns det en separat avdelning för just din stad. Om inte så, finns ju alltid Blocket. Se dock upp med säljarna, då det finns en del oseriösa. Gå även till biblioteket och kolla vad lokaltidningen har att erbjuda.

Bli Nyckel-kund hos Swedbank - För alla studenter så vill vi på Studentlya.nu rekommendera dig att fundera på att bli Nyckelkund hos Swedbank. Detta gör att du får ett helhetserbjudande som underlättar din överblick och möjlighet att utveckla din ekonomi.

Skaffa spargris – Hitta en fin burk eller något liknande och lägg alla dina växelpengar i den. Detta kan mycket väl visa sig bli några hundralappar i månaden!

Ta inte SMS-lån! – Det är lätt att falla för frestelsen och tro att sms-lån är en bra och snabb lösning. Tänk på att alla lån ska betalas tillbaka och att räntorna ofta är ofördelaktiga i längden.

Använd ditt CSN- eller Mecenat-kort – När du ska göra ett inköp, kolla först ifall du det finns några lämpliga rabatter via ditt studentkort.

Skapa en buffert – De månader du har ett överskott, sätt över dessa på ett buffertkonto. Denna buffert kan du sedan använda de månader då oförutsedda utgifter dyker upp.

Skaffa dig en bra försäkring – Att försäkra sig är en vettig investering, men gör det via något studenterbjudande. Försäkringsbolagen har ofta billiga försäkringar för studenter!

Hitta ett jobb hos LeoVegas